Informatie

Accomodatie

Onze manege beschikt over volgende faciliteiten:

 • 1 grote overdekte piste (60m x 30m)
 • 1 kleine overdekte piste (40m x 20m)
 • 1 buitenpaddock
 • 4 grote weides

 • ruime cafetaria (geeft uit op de grote rijpiste)
 • groot terras
 • ruime parking
 • ruime paarden- en ponyboxen

Het is mogelijk je paard of pony op pension te zetten. Wij bieden enkel vol pension aan. Voor verdere inlichtingen, kan je contact met ons opnemen. 

Hoge Kempen

Manege Bosscherhof maakt deel uit van de ruiters- en menners netwerk van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Via deze route kan je kennismaken met het Nationaal Park en zijn ruime omgeving. Deze route is perfect voor iedere paardenliefhebber omdat het grootste deel van de paden onverhard zijn. Deze paden zijn steeds toegankelijk voor ruiters en menners.

De ruiter- en menroute bestaat uit een knooppuntensysteem zodat je zelf kan kiezen welke tocht je maakt. Je bent niet verplicht een bepaalde route te volgen, je kan gerust je eigen tocht samenstellen. Onderweg word je geleid door markeringen langs de route.

Een kaart is dus zeker nodig als je aan een tocht begint want hierop staan ook de afstanden aangeduid. Deze kaart kan je kopen voor € 5 in de maneges die op de route liggen, via de website www.nationaalpark.be of in een lokaal VVV-kantoor.

Op de maneges die op de route liggen kan je altijd een infobord vinden, maar ook parkeergelegenheid, bindplaats en watervoorziening. Ook de locaties waar je even kan rusten en zelfs kan overnachten zijn aangeduid op de kaart. 

Als je paard plotseling ziek wordt of een hoefijzer verliest kan je ook de contactgegevens van dierenartsen en hoefsmeden in de omgevingen vinden op de kaart.

Lessen

Ben je een beginnende ruiter of een gevorderde? Je kan bij ons terecht voor lessen.

Als beginnende ruiter of amazone leer je bij ons de basis van het paardrijden. We beginnen met stappen, daarna draven en uiteindelijk galopperen. Dit allemaal op eigen tempo!

Op het paard zitten, is niet het enige wat de sport inhoudt! Iemand moet het paard ook poetsen met de correct borstels, vastbinden, op- en afzadelen en nog zoveel meer!

Als gevorderde ruiter mag je mee op tochten en bosritten als je de leeftijd van 12 jaar hebt bereikt. Je leert de regels om met andere samen te rijden en springen!

Hoe gaan we te werk?

Als je start, dan krijg je eerst enkele lessen onder persoonlijke begeleiding. Hier leer je de basis van het paardrijden, waaronder stappen, draven, galopperen, figuren rijden en nog veel meer. Je leert op je eigen tempo.

De minimum leeftijd om aan de lessen deel te nemen, is 6 jaar. Door de richtlijnen rond het Coronavirus is het maken van een afspraak verplicht. Dit doe je door te bellen naar 089611107 na 15.00u en te vragen naar Marleen Hermans.

Wees alstublieft een half uur voor je les aanwezig op de manege en volg onze aangepaste richtlijnen.

#samentegencorona

Richtlijnen

Je dient je aan de volgende richtlijnen te houden:

 • Het dragen van een cap is verplicht tijdens alle lessen.
 • Het materiaal wordt altijd correct behandeld en na gebruik netjes terug op zijn plaats gehangen.
 • Paarden zijn levende wezens! Behandel ze daarom met respect.
 • De paarden mogen niet gevoederd worden. Geef ze enkel een suikerklontje, een wortel, een appel of een paardensnoepje om hem of haar te belonen.
 • De grote piste mag niet gebruikt worden om te longeren.
 • Mest dient ALTIJD opgeruimd te worden.

Volg ook onze aangepaste richtlijnen rond het Coronavirus.

Stallingen

Het is mogelijk je paard of je pony op de manege te stallen.

We hebben ruime stallen ter beschikking met of zonder luik. Als je graag je paard op een wei zet, dan hebben we 2 grote weides en 5 kleine weides ter beschikking waar je paard kan genieten van de frisse buitenlucht. Als je een stal huurt, kan je ook gratis gebruik maken van onze binnen- en buitenpistes.

De manege is gelegen in een bosrijke omgeving en maakt deel uit van het ruiternetwerk Hoge Kempen. Je kan dus vanuit onze manege een leuke wandeltocht maken. Kaarten voor het ruiternetwerk zijn ook te verkrijgen in de cafetaria.

Kabouterwandelingen

De kabouterwandelingen van manege Bosscherhof zijn een plezier voor jong en oud!

Is je zoon of dochter gek van paarden, maar nog te jong om te rijden? Dan zijn de kabouterwandelingen de oplossing! Kinderen vanaf 4 jaar worden door de ouder aan de hand begeleid op een paard of pony.

Eerst poetsen jullie samen het paard om het daarna op te zadelen. Samen maken we dan een leuke boswandeling van! Deze wandelingen zijn afhankelijk van het weer.

Tijdens de winter organiseren we geen kabouterwandelingen. We gaan opnieuw van start in de lente!

Solden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!