Afval sorteren doen we op de manege nu zoals thuis

Afval inzamelen doen we juist!

Vanaf vandaag sorteren we het afval op onze manege net zoals bij je thuis. Dat wilt zeggen dat we verschillende soorten afval apart zullen inzamelen.

Hier is een overzicht van de nieuwe sorteerregels:

  • PMD (Plastic, Metaal en Drankkartons): Dit omvat plastic flessen en verpakkingen, metalen blikjes, drankkartons, andere plastieke verpakkingen, chips en snoepzakjes. Gelieve deze items in de groene vuilnisbakken te deponeren.
  • Papier en Karton: Dit omvat kranten, tijdschriften, kartonnen dozen en ander papierafval. Hiervoor zijn er geen vuilnisbakken, maar je kan dit afgeven aan de toog.
  • GFT (Groente-, Fruit- en Tuinafval): Dit omvat alle soorten van etensresten. Gebruik de gele vuilnisbakken voor het weggooien van deze items.
  • Restafval: Voor al het overige afval, waaronder chips kokers (zoals Pringles), theezakjes, aluminium folie, capri sun verpakkingen en sigaretten peuken, en dat niet onder de bovengenoemde categorieën valt, kunt u de bruine vuilnisbakken gebruiken.

We hebben gekleurde vuilnisbakken op verschillende locaties op de manege geplaatst om het sorteren gemakkelijker te maken. Op elke deksel plakt welk afval je hierin kan weggooien. Als je twijfelt over waar je iets moet weggooien, aarzel dan niet om iemand achter de toog om hulp te vragen.

Bedankt voor uw medewerking en laten we samen streven naar een groenere toekomst voor onze manege!

Solden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!